Teplotní historie chlazeného kuřete od zpracování do kulinární úpravy včetně analýzy nebezpečí růstu vybraných mikroorganismů

To chci

Teplotní historie chlazených opracovaných kuřat byla experimentálně stanovena od porážky přes chlazení, skladování, dopravu až po prodej. S využitím kovového modelu kuřete a numerického modelování byly odhadnuty součinitele povrchového přestupu tepla při chlazení kuřete ve vybraném chladicím tunelu a při dopravě v transportní bedně. celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Další autoři
Milan Houška, 1952- , Aleš Landfeld , Jan Strohalm , Karel Kýhos , Paul Nesvadba
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
8 grafů, 2 tab
Publikováno v
Czech Journal of Food Sciences. -- ISSN 1212-1800. -- Roč. 17, č. 5, (1999), s. 188-195
Témata
Popis jednotky
Lit. s. 194-195 (5 zázn.) - Res. čes., angl

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000051716
FMT A N
LDR 0 0 |0 0naa a22 a 4500 
003 CZ PrUZP
005 20121031171124.0
008 000111s1999 xr f cze
040 |a ABA009  |b cze 
080 |a 637.5  |2 MRF 
245 0 0 |a Teplotní historie chlazeného kuřete od zpracování do kulinární úpravy včetně analýzy nebezpečí růstu vybraných mikroorganismů /  |c Milan Houška, Aleš Landfeld, Jan Strohalm ... [et al.] 
300 |b 8 grafů, 2 tab 
500 |a Lit. s. 194-195 (5 zázn.) - Res. čes., angl 
520 |a Teplotní historie chlazených opracovaných kuřat byla experimentálně stanovena od porážky přes chlazení, skladování, dopravu až po prodej. S využitím kovového modelu kuřete a numerického modelování byly odhadnuty součinitele povrchového přestupu tepla při chlazení kuřete ve vybraném chladicím tunelu a při dopravě v transportní bedně. Tepelné vlastnosti kuřecího masa byly odhadnuty ze složení s využitím prediktivní databáze COSTHERM2. Simulace vedení tepla v prsním svalu kuřete byla provedena za zjednodušujících předpokladů s využitím programu HEATSOLV. Měřené a simulované teplotní historie byly zjednodušeny do tvaru schodovité funkce a krok po kroku byl analyzován potenciální růst vybraných patogenních mikroorganismů s využitím prediktivní databáze Food Micro Model. Pro stanovenou teplotní historii bylo stanoveno nebezpečí růstu zejména pro psychrotrofní druhy mikroorganismů. Nejméně zvládnutou fází chladicího řetězce se jeví prodej, donáška domů a skladování v domácnosti. 
520 |a The thermal history of chicken carcasses has been measured and analysed in the processing line (cooling tunnel, storage) and during transport. The effective surface heat transfer coefficient was predicted in these situations. The thermal properties of the chicken meat were predicted by using modified predictive software COSTHERM2. The simulation of the thermal conduction problem inside the chicken breast muscle was performed by using the HEATSOLV software. The measured and simulated thermal histories were used and then analysis was carried out using the predictive database Food Micro Model. Possible growth of the most dangerous pathogenic micro-organisms was predicted.  |9 eng 
650 0 9 |a BIOLOGICAL CONTAMINATION  |2 agrovoc 
650 0 9 |a CHICKEN MEAT  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MEASUREMENT  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PH  |2 agrovoc 
650 0 9 |a SIMULATION MODELS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a TEMPERATURE  |2 agrovoc 
650 0 7 |a biologická kontaminace  |2 agrovoc 
650 0 7 |a kuřecí maso  |2 agrovoc 
650 0 7 |a měření  |2 agrovoc 
650 0 7 |a pH  |2 agrovoc 
650 0 7 |a simulační modely  |2 agrovoc 
650 0 7 |a teplota  |2 agrovoc 
700 1 |a Houška, Milan,  |d 1952-  |7 uzp2006333643  |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha 
700 1 |a Landfeld, Aleš  |7 uzp2009465490  |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha 
700 1 |a Strohalm, Jan  |7 xx0143551  |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha 
700 1 |a Kýhos, Karel  |7 xx0094302  |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha 
700 1 |a Nesvadba, Paul,  |u The Robert Gordon University, School of Applied Sciences, Aberdeen, GB 
773 0 |t Czech Journal of Food Sciences  |x 1212-1800  |g Roč. 17, č. 5, (1999), s. 188-195  |q 17:5  |9 1999 
LKR |a ITM  |b 97096  |l UZP50  |y 1999 
CAS |a a 
SIF |z La  |d 20000111  |9 2 
910 |a ABA009  |t rs