Teplotní historie chlazeného kuřete od zpracování do kulinární úpravy včetně analýzy nebezpečí růstu vybraných mikroorganismů
Teplotní historie chlazených opracovaných kuřat byla experimentálně stanovena od porážky přes chlazení, skladování, dopravu až po prodej. S využitím kovového modelu kuřete a numerického modelování byly odhadnuty součinitele povrchového přestupu tepla při chlazení kuřete ve vybraném chladicím tunelu a při dopravě v transportní bedně. … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Další autoři
- , , , ,
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- 8 grafů, 2 tab
- Publikováno v
- Czech Journal of Food Sciences. -- ISSN 1212-1800. -- Roč. 17, č. 5, (1999), s. 188-195
- Témata
- Popis jednotky
- Lit. s. 194-195 (5 zázn.) - Res. čes., angl
Instituce:
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie
Záznam není součástí řezu
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czpb000051716 | ||
FMT | A | N | |
LDR | 0 | 0 | |0 0naa a22 a 4500 |
003 | CZ PrUZP | ||
005 | 20121031171124.0 | ||
008 | 000111s1999 xr f cze | ||
040 | |a ABA009 |b cze | ||
080 | |a 637.5 |2 MRF | ||
245 | 0 | 0 | |a Teplotní historie chlazeného kuřete od zpracování do kulinární úpravy včetně analýzy nebezpečí růstu vybraných mikroorganismů / |c Milan Houška, Aleš Landfeld, Jan Strohalm ... [et al.] |
300 | |b 8 grafů, 2 tab | ||
500 | |a Lit. s. 194-195 (5 zázn.) - Res. čes., angl | ||
520 | |a Teplotní historie chlazených opracovaných kuřat byla experimentálně stanovena od porážky přes chlazení, skladování, dopravu až po prodej. S využitím kovového modelu kuřete a numerického modelování byly odhadnuty součinitele povrchového přestupu tepla při chlazení kuřete ve vybraném chladicím tunelu a při dopravě v transportní bedně. Tepelné vlastnosti kuřecího masa byly odhadnuty ze složení s využitím prediktivní databáze COSTHERM2. Simulace vedení tepla v prsním svalu kuřete byla provedena za zjednodušujících předpokladů s využitím programu HEATSOLV. Měřené a simulované teplotní historie byly zjednodušeny do tvaru schodovité funkce a krok po kroku byl analyzován potenciální růst vybraných patogenních mikroorganismů s využitím prediktivní databáze Food Micro Model. Pro stanovenou teplotní historii bylo stanoveno nebezpečí růstu zejména pro psychrotrofní druhy mikroorganismů. Nejméně zvládnutou fází chladicího řetězce se jeví prodej, donáška domů a skladování v domácnosti. | ||
520 | |a The thermal history of chicken carcasses has been measured and analysed in the processing line (cooling tunnel, storage) and during transport. The effective surface heat transfer coefficient was predicted in these situations. The thermal properties of the chicken meat were predicted by using modified predictive software COSTHERM2. The simulation of the thermal conduction problem inside the chicken breast muscle was performed by using the HEATSOLV software. The measured and simulated thermal histories were used and then analysis was carried out using the predictive database Food Micro Model. Possible growth of the most dangerous pathogenic micro-organisms was predicted. |9 eng | ||
650 | 0 | 9 | |a BIOLOGICAL CONTAMINATION |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a CHICKEN MEAT |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MEASUREMENT |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a PH |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a SIMULATION MODELS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a TEMPERATURE |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a biologická kontaminace |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kuřecí maso |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a měření |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a pH |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a simulační modely |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a teplota |2 agrovoc |
700 | 1 | |a Houška, Milan, |d 1952- |7 uzp2006333643 |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha | |
700 | 1 | |a Landfeld, Aleš |7 uzp2009465490 |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha | |
700 | 1 | |a Strohalm, Jan |7 xx0143551 |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha | |
700 | 1 | |a Kýhos, Karel |7 xx0094302 |u Výzkumný ústav potravinářský, Praha | |
700 | 1 | |a Nesvadba, Paul, |u The Robert Gordon University, School of Applied Sciences, Aberdeen, GB | |
773 | 0 | |t Czech Journal of Food Sciences |x 1212-1800 |g Roč. 17, č. 5, (1999), s. 188-195 |q 17:5 |9 1999 | |
LKR | |a ITM |b 97096 |l UZP50 |y 1999 | ||
CAS | |a a | ||
SIF | |z La |d 20000111 |9 2 | ||
910 | |a ABA009 |t rs |