Až polovina kuchařů a číšníků uteče z profese : žáků z oboru gastronomie a hotelnictví pomalu ubývá
Národní ústav pro vzdělávání vydal přehled počtu čerstvě přijímaných žáků do prvních ročníků jednotlivých skupin oborů. Ve skupině oborů gastronomie dochází k velkému úbytku žáků. Po vyučení zůstává v oboru necelá polovina absolventů učňovských oborů. Několik ředitelů středních škol se vyjádřilo k příčině … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- 2 ilustrace
- Publikováno v
- Učitelské noviny : týdeník pro učitele a přátele školy. -- ISSN 0139-5718. -- Roč. 122, č. 20 (2019), s. 9-10
- Témata
Instituce:
Pedagogická bibliografická databáze
MARC
LEADER | 00000caa-a2200000-i-4500 | ||
---|---|---|---|
001 | kpw11473752 | ||
003 | CZ-PrNPK | ||
005 | 20190718105946.4 | ||
007 | ta | ||
008 | 190627s2019----xr a||||||||||||||||cze|| | ||
040 | |b cze |e rda |a ABA012 | ||
041 | 0 | |a cze | |
072 | 7 | |a 377 |x Odborné vzdělávání |2 Konspekt |9 22 | |
080 | |a 373.5 |2 MRF | ||
080 | |a 377 |2 MRF | ||
080 | |a 640.4 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Husník, Petr |7 xx0145149 |4 aut |e Autor | |
242 | 1 | 0 | |a Up to a half of cooks and waiters run away from their profession : |b the number of students in the field of gastronomy and hotel industry has been decreasing |
245 | 1 | 0 | |a Až polovina kuchařů a číšníků uteče z profese : |b žáků z oboru gastronomie a hotelnictví pomalu ubývá / |c Petr Husník |
300 | |b 2 ilustrace | ||
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
520 | |a Národní ústav pro vzdělávání vydal přehled počtu čerstvě přijímaných žáků do prvních ročníků jednotlivých skupin oborů. Ve skupině oborů gastronomie dochází k velkému úbytku žáků. Po vyučení zůstává v oboru necelá polovina absolventů učňovských oborů. Několik ředitelů středních škol se vyjádřilo k příčině stagnujícího až klesajícího zájmu o tyto profese. | ||
610 | 2 | 4 | |a Národní ústav pro vzdělávání |
650 | 7 | |a střední škola | |
650 | 7 | |a střední odborná škola | |
650 | 7 | |a střední odborné učiliště | |
650 | 7 | |a učební obor | |
650 | 7 | |a žák | |
650 | 7 | |a hotelnictví | |
650 | 7 | |a zájem | |
650 | 7 | |a přijetí do školy | |
650 | 7 | |a počet žáků | |
650 | 7 | |a úbytek žáků | |
650 | 7 | |a ředitel školy | |
650 | 7 | |a názor | |
651 | 7 | |a Česko |7 ge128065 | |
653 | |a gastronomie | ||
653 | |a přehledy | ||
773 | 1 | |t Učitelské noviny : týdeník pro učitele a přátele školy |d Praha : Josef Král 1883- |x 0139-5718 |g Roč. 122, č. 20 (2019), s. 9-10 |q 122:20 |9 2019 | |
910 | |a ABA012 |t rs |