MILNÍKY V MLÉKÁRENSKÉM VÝZKUMU - International Dairy Journal vydal zvláštní, volně přístupné číslo, připomínající 25 let jeho existence = Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing
V roce 2016 oslavil mezinárodně uznávaný časopis International Dairy Journal 25 let aktivní publikační činnosti. K tomuto jubileu byl připraven sborník, v němž bylo přetištěno 25 dříve publikovaných článků, vybraných jako milníky nových směrů v mlékárenském výzkumu či technologii. Publikace zahrnuté v tomto dokumentu jsou dvojího … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Články
- Publikováno v
- Mlékařské listy - zpravodaj. -- ISSN 1212-950x. -- Roč. 28, č. 160 (2017), s. 1-4
- Témata
- Popis jednotky
- Stálá příloha Věda a výzkum
- Bibliografie
- Literatura na s. 3-4,
Instituce:
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 i 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czpb000187043 | ||
FMT | A | N | |
LDR | 0 | 0 | |0 0naa a22 i 4500 |
003 | CZ PrUZP | ||
005 | 20210901092715.0 | ||
007 | ta | ||
007 | cr cn ||||| | ||
008 | 210831s2017 xr f b 000 0 cze d | ||
040 | |a ABA009 |b cze |e rda | ||
041 | 0 | |a cze |b eng | |
072 | 7 | |a 637 |x Živočišné produkty |2 Konspekt |9 24 | |
072 | 7 | |a 00 |x Věda. Všeobecnosti. Základy vědy a kultury. Vědecká práce |2 Konspekt |9 12 | |
072 | 7 | |a 394 |x Veřejný a společenský život. Každodenní život |2 Konspekt |9 1 | |
080 | |a 637.1 |2 MRF | ||
080 | |a 001.89 |2 MRF | ||
080 | |a 394.46 |2 MRF | ||
100 | 1 | |a Jelen, Pavel |u University of Alberta, Kanada |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a MILNÍKY V MLÉKÁRENSKÉM VÝZKUMU - International Dairy Journal vydal zvláštní, volně přístupné číslo, připomínající 25 let jeho existence = |b Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing / |c Pavel Jelen |
246 | 3 | 1 | |a Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing |
246 | 3 | |a Věda a výzkum | |
336 | |a text |b txt |2 rdacontent | ||
337 | |a bez média |b n |2 rdamedia | ||
338 | |a svazek |b nc |2 rdacarrier | ||
500 | |a Stálá příloha Věda a výzkum | ||
504 | |a Literatura na s. 3-4, |b 26 záznamů | ||
520 | 3 | |a V roce 2016 oslavil mezinárodně uznávaný časopis International Dairy Journal 25 let aktivní publikační činnosti. K tomuto jubileu byl připraven sborník, v němž bylo přetištěno 25 dříve publikovaných článků, vybraných jako milníky nových směrů v mlékárenském výzkumu či technologii. Publikace zahrnuté v tomto dokumentu jsou dvojího druhu - buď "průkopnické" výzkumné práce anebo souhrnné přehledy nejnovějších znalostí v tématech charakterizujících současné vědecko-technické zájmy. V tomto přehledném článku jsou všechny zahrnuté práce krátce komentovány v třech tematických blocích - zrání sýrů, mlékárenská mikrobiologie a oba typy mléčných proteinů (kaseiny a syrovátkové bílkoviny). Tyto, jakož i zbývající práce zabývající se strukturou mražených smetanových krémů a vlivem vápníku v mléčných výrobcích na mineralizaci kostí u dospívající mládeže, dobře ilustrují šířku publikační aktivity tohoto předního mezinárodního mlékařského časopisu. | |
520 | 3 | 9 | |a To celebrate the 25th anniversary of its publishing activities, the International Dairy Journal prepared an extraordinary Special Issue, reprinting 25 of the previously published papers that can be considered milestones of the contemporary dairy research. The included papers represent both original research reports and reviews of main topics characterizing contemporary issues in dairy research and technological developments. These papers are briefly reviewed in this short report, along the main thematic lines of cheese ripening, dairy microbiology and both types of milk proteins (caseins and whey proteins). These, as well as the remain papers, on ice cream structure and bone mineralization of adolescents related to dairy calcium, illustrate the breadth of the publishing activities of this leading international journal. |9 eng |
546 | |a Český text, český a anglický abstrakt | ||
650 | 0 | 9 | |a DAIRY INDUSTRY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a RESEARCH |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a TECHNOLOGY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MILK PROTEIN |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a CHEESE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a RIPENING |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MICROBIOLOGY |2 agrovoc |
653 | 0 | |a časopisy | |
653 | 0 | |a výročí | |
650 | 0 | 7 | |a mlékárenský průmysl |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a výzkum |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a technologie |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a mléčná bílkovina |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a sýr |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a zrání |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a mikrobiologie |2 agrovoc |
773 | 0 | |t Mlékařské listy - zpravodaj |x 1212-950x |g Roč. 28, č. 160 (2017), s. 1-4 |q 28:160 |9 2017 | |
856 | 4 | 1 | |u http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_160_s.1-4.pdf |4 N |9 HTM |
LKR | |a ITM |b 98450 |l UZP50 |y 2017 | ||
910 | |a ABA009 |t rs | ||
SIF | |z PL |d 20210831 |