MILNÍKY V MLÉKÁRENSKÉM VÝZKUMU - International Dairy Journal vydal zvláštní, volně přístupné číslo, připomínající 25 let jeho existence = Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing

To chci

V roce 2016 oslavil mezinárodně uznávaný časopis International Dairy Journal 25 let aktivní publikační činnosti. K tomuto jubileu byl připraven sborník, v němž bylo přetištěno 25 dříve publikovaných článků, vybraných jako milníky nových směrů v mlékárenském výzkumu či technologii. Publikace zahrnuté v tomto dokumentu jsou dvojího celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Pavel Jelen
Typ dokumentu
Články
Publikováno v
Mlékařské listy - zpravodaj. -- ISSN 1212-950x. -- Roč. 28, č. 160 (2017), s. 1-4
Témata
Popis jednotky
Stálá příloha Věda a výzkum
Bibliografie
Literatura na s. 3-4,

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 i 4500
001 czpb000187043
FMT A N
LDR 0 0 |0 0naa a22 i 4500 
003 CZ PrUZP
005 20210901092715.0
007 ta
007 cr cn |||||
008 210831s2017 xr f b 000 0 cze d
040 |a ABA009  |b cze  |e rda 
041 0 |a cze  |b eng 
072 7 |a 637  |x Živočišné produkty  |2 Konspekt  |9 24 
072 7 |a 00  |x Věda. Všeobecnosti. Základy vědy a kultury. Vědecká práce  |2 Konspekt  |9 12 
072 7 |a 394  |x Veřejný a společenský život. Každodenní život  |2 Konspekt  |9 1 
080 |a 637.1  |2 MRF 
080 |a 001.89  |2 MRF 
080 |a 394.46  |2 MRF 
100 1 |a Jelen, Pavel  |u University of Alberta, Kanada  |4 aut 
245 1 0 |a MILNÍKY V MLÉKÁRENSKÉM VÝZKUMU - International Dairy Journal vydal zvláštní, volně přístupné číslo, připomínající 25 let jeho existence =  |b Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing /  |c Pavel Jelen 
246 3 1 |a Milestones in Dairy Research Excellence - a Special Issue of International Dairy Journal to Commemorate 25 Years of Publishing 
246 3 |a Věda a výzkum 
336 |a text  |b txt  |2 rdacontent 
337 |a bez média  |b n  |2 rdamedia 
338 |a svazek  |b nc  |2 rdacarrier 
500 |a Stálá příloha Věda a výzkum 
504 |a Literatura na s. 3-4,  |b 26 záznamů 
520 3 |a V roce 2016 oslavil mezinárodně uznávaný časopis International Dairy Journal 25 let aktivní publikační činnosti. K tomuto jubileu byl připraven sborník, v němž bylo přetištěno 25 dříve publikovaných článků, vybraných jako milníky nových směrů v mlékárenském výzkumu či technologii. Publikace zahrnuté v tomto dokumentu jsou dvojího druhu - buď "průkopnické" výzkumné práce anebo souhrnné přehledy nejnovějších znalostí v tématech charakterizujících současné vědecko-technické zájmy. V tomto přehledném článku jsou všechny zahrnuté práce krátce komentovány v třech tematických blocích - zrání sýrů, mlékárenská mikrobiologie a oba typy mléčných proteinů (kaseiny a syrovátkové bílkoviny). Tyto, jakož i zbývající práce zabývající se strukturou mražených smetanových krémů a vlivem vápníku v mléčných výrobcích na mineralizaci kostí u dospívající mládeže, dobře ilustrují šířku publikační aktivity tohoto předního mezinárodního mlékařského časopisu. 
520 3 9 |a To celebrate the 25th anniversary of its publishing activities, the International Dairy Journal prepared an extraordinary Special Issue, reprinting 25 of the previously published papers that can be considered milestones of the contemporary dairy research. The included papers represent both original research reports and reviews of main topics characterizing contemporary issues in dairy research and technological developments. These papers are briefly reviewed in this short report, along the main thematic lines of cheese ripening, dairy microbiology and both types of milk proteins (caseins and whey proteins). These, as well as the remain papers, on ice cream structure and bone mineralization of adolescents related to dairy calcium, illustrate the breadth of the publishing activities of this leading international journal.  |9 eng 
546 |a Český text, český a anglický abstrakt 
650 0 9 |a DAIRY INDUSTRY  |2 agrovoc 
650 0 9 |a RESEARCH  |2 agrovoc 
650 0 9 |a TECHNOLOGY  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MILK PROTEIN  |2 agrovoc 
650 0 9 |a CHEESE  |2 agrovoc 
650 0 9 |a RIPENING  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MICROBIOLOGY  |2 agrovoc 
653 0 |a časopisy 
653 0 |a výročí 
650 0 7 |a mlékárenský průmysl  |2 agrovoc 
650 0 7 |a výzkum  |2 agrovoc 
650 0 7 |a technologie  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mléčná bílkovina  |2 agrovoc 
650 0 7 |a sýr  |2 agrovoc 
650 0 7 |a zrání  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mikrobiologie  |2 agrovoc 
773 0 |t Mlékařské listy - zpravodaj  |x 1212-950x  |g Roč. 28, č. 160 (2017), s. 1-4  |q 28:160  |9 2017 
856 4 1 |u http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2017/veda_160_s.1-4.pdf  |4 N  |9 HTM 
LKR |a ITM  |b 98450  |l UZP50  |y 2017 
910 |a ABA009  |t rs 
SIF |z PL  |d 20210831