Tvorba etylenu v jablkách dozrávajících na stromě

To chci

V období začátku klimakterické vývojové fáze jablek je dynamický vzestup koncentrace etylenu dobře zřetelný, neboť po zahájení klimakteria dosahovaly koncentrace etylenu téměř 100 micro l/l ve vnitřní atmosféře plodu u odrůdy McIntosh a 10 micro l/l u odrůdy Spartan. Naopak v odrůdách Idared, Gloster a Golden Delicious dosahuje koncentrace celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Jan Goliáš, 1939-
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
9 obr., lit. 13
Publikováno v
Zahradnictví. -- ISSN 0862-867X. -- roč. 21, č. 3, (1994), s. 187-199
Témata
Popis jednotky
Res. cze, eng

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000007778
FMT A N
LDR |   naa a22 a 4500 
003 CZ PrUZP
008 941117s1994 xr f cze
040 |a ABA009  |b cze 
100 1 |a Goliáš, Jan,  |d 1939-  |7 jn20000400789  |u Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně, Zahradnická fakulta, Ústav posklizňové technologie zahradnických produktů, Lednice na Moravě 
245 1 0 |a Tvorba etylenu v jablkách dozrávajících na stromě /  |c Jan Goliáš 
300 |b 9 obr., lit. 13 
500 |a Res. cze, eng 
520 |a V období začátku klimakterické vývojové fáze jablek je dynamický vzestup koncentrace etylenu dobře zřetelný, neboť po zahájení klimakteria dosahovaly koncentrace etylenu téměř 100 micro l/l ve vnitřní atmosféře plodu u odrůdy McIntosh a 10 micro l/l u odrůdy Spartan. Naopak v odrůdách Idared, Gloster a Golden Delicious dosahuje koncentrace etylenu maximálně 1-2 micro l/l v období dozrávání na stromě. Na začátku klimakterické fáze je škrob odbouraný v centrální zóně plodu, přičemž svazky cévní zůstávají zbarveny. 
653 0 |a etylén 
653 0 |a jablka 
653 0 |a zrání 
653 0 |a škrob 
773 0 |t Zahradnictví  |x 0862-867X  |g roč. 21, č. 3, (1994), s. 187-199  |q 21:3  |9 1994 
LKR |a ITM  |b 164737  |l UZP50  |y 1994 
SIF |z Jir  |d 19941117 
098 |a R010900 
098 |a R100202 
910 |a ABA009  |b NA35/L/1994/020a  |t rs